Első Kéktúra maratonom.

10 nap túra a Kéken!

Közeledik életem első 10 napos bakancsos túrájára.

De kezdjük a legelején.

Ha jól emlékszem 2020. decemberében kezdtem el tervezgetni a 2021-es év kéktúráit. Annyi kikötésem volt, hogy kell egy hosszabb etap majd valamikor májusban, mivel akkor úgyse tudunk a családdal sehova se menni Andi  munkahelyi elfoglaltsága miatt. Így nem veszek el sokat a "családi időből". Szóval márciustól számolva 4-5 etap volt leosztva havonta + a májusi hosszú. Mindenáron a kezdő szakaszt akartam a 10-12 nap bejárni mivel,hogy nagyon messze van és úgy költség hatékonyabb, ha sokat megyek egyben. Ment a matek, hogy, hogy lehetne elosztani napokra, hogyne legyen nagyon megterthelő. Ami szerencse, hogy errefelé nem nagy szintek vannak egészen a Bakonyig, így lehet hosszabb szakaszokat is betervezni. Mindeközben arra is figyelni kellett, hogy :

1. Hol lehet kiszállni, úgy,hogy visszatudj menni a kiindulópontra tömegközlekedéssel. A menetrendek.hu oldalon több 10 órát töltöttem a sok okoskodás közepette. Közben nézve a térképet, mert nem mindig volt úgy, hogy abból a faluból visszatudtál menni. Nézni kellett egy köztes falut vagy várost ahonnan megoldható volt.

2. De eközben arra is figyelni kellett, hogy majd melyik városban lehet megszállni úgy, hogy ne kelljen órákat utazni. Itt becsatlakozott a heyjoe.hu és a szallas.hu oldal is.

3.És,hogy ne legyen egyszerű: itt volt ez a járvány... kijárási tilalommal... tehát azt is nézni, hogy ne legyek törvénysértő... (hála az égnek, hogy ez a probléma megoldódott.... de ne szaladjunk előre az időben)

4.Ha már ezek nagyjából megvoltak akkor jött a kektura.hu oldal alaposabb böngészése a betervezett etapokról, hogy miket érdemes megnézni, mihez mennyi kitérő kell és hogy ez mennyi időbe kerülhet.

Rengeteg lapot tele jegyzeteltem!!! Állítom, hogy a sok tervezgetéssel majd annyi idő elment mint amennyi a túrával! :) ja kérem! Ilyen az ha az ember egyedül megy... :) Mennyivel egyszerűbb a 2 kocsis megoldás!!!!

Na meg ha bevállalná az ember a vadkempinget akkor még egyszerűbb lenne.... na nem a túra....itt meg az a gáz, hogy mindent cipelni kell, + még az élelmet is meg kell oldani vhogy, mert mi van ha elfogy a kaja és nincs bót?? :) 

Ahogy közeledett a május, úgy pontosítgattam a terveket. Márciusban kitűztem az indulási dátumot, máj.13.-23.-ig. Még bőven a járvány tombolása alatt. Kiválasztottam a szálláshelyeket, amiket le is foglaltam... hát nem kellett volna....

Május elején már látszódott az előrejelzésekből, hogy itt valami nagyon nagy gáz lesz.... Pont mikor indulni kellett volna 12.-én szerdán akkor betört egy olyan cudar időjárás, hogy csak eset, és esett, és esett... naponta kétszer néztem át az előrejelzéseket több oldalon is... egy héttel az indulás előtt le kellett mondani minden szállást... 2 helyen az előleg is oda lett... de nem ez volt a legnagyobb baj, hanem az, hogy nem lehetett tudni, hogy mikorra lesz jó idő.... 2 naponta jöttek a hidegfrontok, többször volt kettős front... Az eső meg csak nem akart elállni... Szerettem volna májusban letudni a túrát mert júniusra már más terveink voltak. Máj. 23 körül már láttam, hogy esélytelen.... Átprogramozva mindent, kitűztem a következő dátumot, de úgy, hogy azt mindenféleképpen megtartom, ha hurrikánok lesznek, akkor is megyek.:) Június 08.-tól 18.-ig. 10 túranap, 10 éjszaka szállással.Öröm az ürömben, hogy közben véget ért a járvány, lett védettségi igazolvány és a legjobb, hogy eltörölték a kijárási tilalmat!!!

Május 30.-án írom ezeket a sorokat. A visszaszámlálás elkezdődött!!! Az előrejelzés szerint elég jó időm lesz. Nem túl meleg, 1-2 nap esős idővel. Ez még belefér. remélem addig ez nem nagyon változik.... Vannak csillagozott szakaszok, amikor jó lenne ha szép idő lenne a látvány miatt. Reméljük a legjobbakat!

Kommentek
  1. Én